Barbelo Blog - egy hétköznapi rózsakeresztes blogja

A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás

Valar Morghulis – Valar Dohaeris

Valar Morghulis – Valar Dohaeris

Mindenkinek meg kell halnia!
Mindenkinek szolgálnia kell!

Igen ez a jelmondata az Arcnélkülieknek, a Trónok harcában.

Triviális, vitathatatlan, egyszerű, húsbavágó, lélekszaggató igazságok ezek.
Azt hiszem, ha az olvasók, filmnézők értenék, a történetből is több minden kapna értelmet.

Mindenesetre ettől függetlenül nem a film/regény  előtt szeretnék most fejet hajtani, ez inkább csak legyen mondjuk egy kiindulópont, mely tovább haladhat egy egyszerű felsimerés irányába.

Mindenkinek meg kell halnia!
Mindenkinek szolgálnia kell!

Igen, nekem is, neked is, másnak is. (ez a felismerés)

Ha az életünkkel nem tudunk eljutni odáig, hogy szolgáljunk, ( a szolgálat, itt nem alárendeltséget, hanem belső szükségletből hozott áldozatot jelent.) azaz szeretetből adom, amim van.
Szóval, ha ez nem jön össze, mert egónk erős, vágyaink önzőek, figyelmünk magunkra irányul, inkább kapni mint adni szeretünk, (stb) akkor a halálunk lesz az ami pótolja mindazt mit elmulasztottunk megtenni.

A hogyant nem tudom. a sors intézi az efféle kérdéseket.
Ellenben a pontos időzítésről nem lehet kétségünk, minden a megfelelő helyen, a megfelelő időben, és a megfelelő módon történik.
Akkor is ha felsimerjük és tesszük magunk is az élő jelenben a dolgunkat, és akkor is ha nem.

Mindenkinek meg kell halnia!
Mindenkinek szolgálnia kell!

Valar Morghulis – Valar Dohaeris

vhalar morgulis

Share Button

2 comments

  • Óh, itt egy kemény programozás folyik. A szolgálatot illetően nem is lenne baj. De a halált illetően már annál inkább. Meggyőződésem, hogy nincs előre elrendelt, elkerülhetetlen, és főleg akaratunk ellenére történő meghalási kényszerűség. Ha nem lenne erre vonatkozó állandó programozás az életünkben, akkor nem “kellene” meghalni. A programozást előszöris születéskor mindenki megkapja a szellemi sötét erőktől, mondjuk úgy a használatos nevükön, hogy az archonoktól. Aztán az életben az emberek egymást erősítgetik az ebben való hitükben ezernyi módon.

    Változás lesz ebben rövidesen.

  • Érdekes. Bár nekem nincs semmi gondom a halál programmal. Szerintem csak a sekélyes emberek akarnak “örökké”élni a szó szoros értelmében. Én 1 cseppnyivel sem többet akarok élni mint amennyit jólesik. Hangozzon bármennyire érdekesen is. Mert ha 2-300 évig élnék mondjuk akk biztos megunnám magam, mármint mindent kipróbálnék és vágynám v várnám a halált. persze ez csak az én meglátásom.

Comments are closed.