Barbelo Blog - egy hétköznapi rózsakeresztes blogja

A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás

Rózsakereszt testvér te is itt vagy?

Rózsakereszt testvér te is itt vagy?

Rózsakereszt testvér te is itt vagy?

Ez egy szerény, könyvajánló akar lenni.

A könyv címe nemmás, mint : “Rózsakereszt Krisztián alkímiai mennyegzője ”  A klasszikus középkori Rózsakeresztesek irata, mely jelképesen, azt a folyamatot ecseteli, melyet divatos szóval “beavatásnak” szoktak nevezni.  Én inkább másképp szeretném leírni ezt, mondjuk inkább egy megvalósult élettervnek. Az élet értelmének. Az idő és az örökkévalóság találkozásának az emberben. Egyszerű, de önző énünk számára még is  felfoghatatlan titok ez. Csodálkozva nézzük,  ahogyan a hernyóból pillangó válik, de vajon ki meri mondani, érti mi történik?

Az alkémiai menyegzőt három típus értheti meg:

1. aki megkapta a kulcsot,

2. a kezdő,

3. a tapasztaló.

Akinek kezében van a kulcs, az tudja, hogy van egy ház, mely vár rám: van egy örökségem. Bármely pillanatban beléphetek ide, csak komolyan kell akarnom. Már az ilyen ember is gazdag tehát, mert van ismerete, ha csak részben is.

Aki valóban elkezdi, a kezdő, kinyitja az ajtót és íme, kezdeti sejtelmei azonnal igazolódnak. Ha meglátja a ház első helyiségeit, akkor a többiek elképzeléséhez már nem kell sok találgatás.

A tapasztaló pedig olyan bizonyítékokra talál, amelyek a tapasztalatait és sejtelmeit messze felülmúlják. Így lesz a tapasztaló aztán a birtokló.
Az alkémiai menyegző elvezérli ezen az egész, háromszoros úton – persze csak azt, aki valóban törekszik és fáradozik.

Share Button