Barbelo Blog - egy hétköznapi rózsakeresztes blogja

A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás

Fütykössel hadonászó ősemberek vagyunk

Fütykössel hadonászó ősemberek vagyunk

Fütykössel hadonászó ősemberek vagyunk

A Corpus Hermeticumhoz fűzött magyarázatában Jan van Rijckenborgh így ír a helytelen gondolkodásról:

„ Öt percnyi meggondolatlan gondolkodás öt évi munkát tehet tönkre.”

Az átlagembernél a gondolat az akarás – tehát kívánság – előtt keletkezik. A gondolat hat az agysejtekre, s az agysejteknek ezáltal keletkező ingerülete hat arra a szervre, amelyben az akarat székel. Így keletkezik a cselekvés vagy a nem cselekvés akarása vagy kívánása.

Mindig gondolkodásunk határozza meg és indítja meg a kívánásunkat vagy akarásunkat.

Az Egyetemes tan ezért figyelmezteti a szellemi ösvény minden jelöltjét:

„ Öt percnyi meggondolatlan gondolkodás öt évi munkát tehet tönkre.”

A helytelen gondolatokat el kell oltani, mielőtt feléledne a kívánság. Az ember gyakran érzi magában fellobbanni a vágy vagy akarás tüzét, s ez aztán olyan cselekedetekre ösztönzi, amiket megbán. Ilyenkor nagyon sajnálják, hogy  ennek kellett történnie Önökkel, de világos, hogy a kívánságot a gondolat váltotta ki. Mielőtt tehát kívánkozásaikat semlegesíthetnék, ki kell oltaniuk helytelen gondolataikat. De sajnos, a gondolatok ellenőrzéséről az átlag embernél szó sem lehet! Mi csak vaktában gondolkodunk.

Ki ez a „Mi”? Az én-lényünk, egónk melynek székhelye az átlagembernél a lép-máj rendszer.

(igen az egónk nem a fejünkben lakik!)

Ez az én-lény csak találomra gondolkodik. Gondolataink pedig teljesen megfelelnek az irányulásunknak, természetes beállítottságunknak, s meghatározzák az akarásunkat, a kívánságainkat és cselekedeteinket, vagyis vérünk és lényünk állapotát.

Egész személyiségünket asztrális befolyások dirigálják és tartják bizonyos állapotban gondolkodásmódunk segítségével. Aki tehát gondolkodásmódját nem képes ellenőrizni és megváltoztatni, az ne higgye, hogy valamivel is több mint egy gondolkodásban fejlett emlős.

Tulajdonképpen nem vagyunk műveltek, hanem nagyon is neveletlenek, lényegében fütykössel hadonászó ősemberek. Divatosan öltözködünk ugyan, a helyzetekhez illő, előírt módon viselkedünk, a legjobb szándékkal megjátsszuk magunkat, de gondolataink tisztaságára és tisztességes voltára, ítélet és kritikamentességre, elfogadásra és alázatra, általában nem ügyelünk. Így automatikusan a gondolataink romboló érzelmi energiákat és helytelen cselekedeteket szülnek.

Jól fontolják meg : „ Öt percnyi meggondolatlan gondolkodás öt évi munkát tehet tönkre.

Megj:

Milyen munkát? Természetesen az ön-magunkon, ön-magunkban elvégzendő munkáról van szó…

Arról amiről az mondják:”Aki önmagát legyőzi, erősebb annál is mint aki egy várost hódít meg!”

Share Button

One comment

  • Ilyenkor érzem igazán, micsoda hatásos segítség egy olyan világos, tiszta szellemi közösség ereje, mint a rózsakereszteseké :))

    Mi lesz a hanganyagokkal?
    szia.

Comments are closed.