Barbelo Blog - egy hétköznapi rózsakeresztes blogja

A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás

Buddha imádná a netet!

Buddha imádná a netet!

Buddha imádná a netet!

 

Gondolkodj hosszútávon.

Minden igyekezet meghozza gyümölcsét a maga idejében.

Még néhány nagy okosság, az alapvető dolgokról :

– Ne kösd magad túlságosan a munkafolyamathoz. Engedd el. Minden változik.

– Maradj sodrásban és rendszeresen rendezd át a folyamatokat.

– Tekints a technológiára, mint egy eszközre. Jóra és rosszra is fel lehet használni.

– “A keresett website nem található, de létezik számtalan másik”.

Ez a névtelen szerzőtől származó haiku tükrözi azt, hogy Buddha mennyire imádta volna az örökké változó internetet, az örökkévaló és végtelen virtuális teret. Ne felejtsd el, hogy a virtuális örömök, csakúgy mint világi örömök, nem tesznek téged boldoggá.

– Buddha pártolta volna a távmunkát. Egy jó beosztott elvégzi a feladatot, bárhol legyen is. Sokan az irodában csak igyekeznek elfoglaltnak látszani. Akik otthonról dolgoznak, általában hatékonyabbak.

– A rossz kommunikáció pletyka, üres fecsegés és szidalmazás. A jó kommunikáció tiszta, hatékony, egyenes és őszinte.

– Ne elemezd túl hosszan a dolgokat. Döntsd el, mit akarsz csinálni, és kezdj hozzá. A megbeszélések nem éppen hatékonyak, amikor a csoport olyan sokáig vitatkozik és elemez, hogy a tett lehetősége elvész.

– Amikor munkaerőt veszel fel, ne feledd hogy a látszal csalhat. Az embereket a tudásuk miatt veszik fel, és gyatra emberi kapcsolati készségért rúgják ki.

– Az állásbiztonság a múlté. Buddha arra tanít minket, hogy ne kapaszkodjunk egy állásba, vagy karrierbe. A dolgok változnak. Ez az egyetlen állandóság.

– Beosztottként felelősek vagyunk a saját fejlődésünkért. Nem mástól kell várnunk, hogy képességeinket csiszolják, vagy felfedezzék a tehetségünket. Vedd kezedbe a kezdeményezést és tanuld meg magadtól, amire szükséged van.

– Dobd ki az eljárásmód-kézikönyvet. A túl sok szabály és előírás egy újabb példája annak, hogyan próbáljuk irányítani a változást, az életet. A rideg szabályzat rugalmatlanná és nehézkessé teszi a szervezetet.

– A Nordstrom, kiváló ügyfélszolgálata mellett, egy nagyon frappáns és rövid házirendet állított össze, amely elfér egyetlen lapon. Azt írja: “Használd a józan ítélőképességedet minden felmerülő helyzetben. Több szabály nincs.”

– Soha ne helyezd a profitot az emberek elé.

– A szervezet fogadja lelkesen a különbözőséget. Ne ragaszkodjunk az “egy méret mindenkire” típusú csomagokhoz.

– A különbözőség azon az elgondoláson alapszik, hogy minden ember egyforma. Mindannyian tisztességes fizetést akarunk egy tisztességesen átdolgozott napért. Mind megbecsülést szeretnénk. Mind jelentőségteljes munkát akarunk végezni. Kedvességet szeretnénk kapni másoktól.

– Buddha nem volt szexista. 2450 évvel előzte meg a korát, mivel engedélyzte, hogy nők szerzetesek legyenek, és kijelentette, hogy bárki eljuthat a megvilágosodáshoz. Ne add el magad, se mást csak azért, mert adott nemhez tartozik.

– Ha két munkatárs veszekszik, légy a közvetítő és a békítő. Hallgasd meg mindkét felet és segíts nekik megegyezésre jutni.

– Buddhának nem volna kifogása elbocsátani valakit gyenge teljesítményért. Egy szervezet csak olyan erős lehet, mint a leggyengébb alkalmazott. Nem teszünk szívességet senkinek azzal, hogy alkalmazzuk. Az illető csak akkor fejlődhet, ha megérti, hogy amit csinál, nem üti meg a mércét.

– Először esélyt kell adnunk a megbánásra, többször is. Csak ha már több próbálkozás kudarcot vallott, küldhetjük el a gyengén teljesítőt. Nem igazságos a többiekkel szemben, ha megtartunk valakit, aki gyenge munkát végez.

– Nincs semmi gond azzal, ha valaki beszáll a patkányok versenyébe. Csak ne feledd, hogy a futásért élvezd a versenyt, ne az útközben lepotyogó nyalánkságokért.

– Ha Buddha azzal töltötte volna az életét, hogy biztosra játszik, soha nem lett volna Buddha. A biztonsági játék soha nem vezet el a nagysághoz.

Azt gondolom, mindegyik helyénvaló állítás, neked van valamelyikkel személyes élményed? Tapasztalatod?

Ha van kedved kérlek oszd meg a blog olvasóival.

Share Button