Barbelo Blog - egy hétköznapi rózsakeresztes blogja

A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás

Az Úr jámbor szolgája

Az Úr jámbor szolgája

Az Úr jámbor szolgája

Manapság divatos, ezoterikus körökbe járni, mindenféle izgalmasnak tűnő, mágikus és okkult praktikát “avatottként” űzni.  Tarott kártyával jósolni, és asztrológiai képleteket bújva spekulálni az élet dolgairól.

Szellemi guruk előadásain tobzódni, tiszta forrásokat és valódi szellemi gyökereket nélkülöző tanokat zászlónkra tűzve téríteni a szomszédot.  Ezt inkább tényként állapítanám meg, s nem kritikának szánom, bíztatok mindenkit ennek folytatására, hiszen valahol el kell kezdeni…Mert nincs mindezzel nincs is semmi baj, hiszen a Vízöntő forradalma felkavar mindent és keresésre ösztönöz intellektuálisan képzettet és képzetlent egyaránt.

Még is szeretnék ennek a hatalmas felfordulásnak a lábjegyzetéhez odabiggyeszteni egy gondolatot, melyet legtisztábban a következő idézettel tudnék kifejezni mindenki számára:

„ Ha pap leszel, te leszel a falu taligása,

Nagy bolondja a világnak, kinek nincsen mása.

Mindenkinek a kéményét te sepred végig,

Kormos ezért a faluban csak te leszel mégis.

Mert amit más nem hisz, nem tud, nem akar és nem tesz

Azt kell neked hinned, tudnod, akarnod és tenned.

Szenvedni, ahogyan nem tud más, elnézni hol más szúrna,

Reszketni, hol más nevetne, s remélni hol más sírna.

És ezt békén, és ezt csendben, mert ha jajjt kiáltasz

Akkor immár oda lesz minden…”

részlet   –    Johann Valentin Andrea: Az Úr Jámbor Szolgája

A lényeg ez.  S amit még inkább kérnék, kedves kereső társaim, gondolkodjatok el azon, hogy minden, ismeret és tudás, eszköz csupán nem cél.  Az ember az eszközöket az élet céljának eléréséhez kapta, legyen az pénz, tudás, képesség, befolyás, lehetőségek egyéb formája.

Ha te oly szerencsés vagy, hogy születésed már megajándékozott ezzel, vagy  rátaláltál valami különleges lehetőségre és alkalmazni, használni szeretnéd, a fenti irányvonal legyen a mércéd magad előtt ha tükörbe nézel.

Minél nagyobb a hatalmad, minél több eszközt kaptál használatra annál több embert kell szolgálj vele, mert ha nem teszed önnön magad felett mondod ki a halálosnál rosszabb ítéletet…

Óvatosan  halmozd hát az ismeretet, a tudást, a hatalmat! Ahogy most olvasod-e sorokat, már nem mondhatod, hogy  “bocs én nem tudtam erről olyan jónak tűnt mindeki ezt csinálta így én is begyűjtöttem” mert ha eddig ezt nem mondta volna senki, most mondom.

Share Button