Barbelo Blog - egy hétköznapi rózsakeresztes blogja

A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás

A nő feladata a gyönyörködtetés

A nő feladata a gyönyörködtetés

A nő feladata a gyönyörködtetés.

Ezt csak akkor tudja teljesíteni, ha felvállalja a Rend szerinti feladatait, hiszen a szépség nem más, minta Teremtő energiáknak a tükröződése általunk.

Hit híján a női tartalom sekélyes. Az a nő, aki szellemi férfiban hisz, az a Teremtő felé emeli arcát. Átszellemültsége arányosságban, szimmetriában, magával ragadó ritmusban, színes stílusban, dallamban, bájban jut kifejezésre.

Az intellektus nem ad méltóságot.

A méltóság a szellemi emelkedettség jele.Minden ember annyira méltóságteljes, amennyire az Isteni felragyogott a tudatában.

Az önmagára nem adó nő éppúgy nem kötődik egyetlen férfihoz sem, hogy annak holdi visszatükrözője legyen, minta túlfestett, túldekorált, túlékszerezett nőtársa. Mindketten nemet mondanak az Isteni Rendre.

Isteni tartalom nélkül rideg és múló a szépség. A funkció önmagában nem vonzó, mert alacsonyrendű tartalom építi. Minél értékesebb a tartalom, annál stílusosabb a forma. A stílus ? a Teremtő értékmérője. A legnagyobb sugárzással bír az a nő, aki rátalált az Egyre, az Isteni Rend szerint valóra, a klasszikusra, a kifinomultan szépre.

Weöres Sándor

Szóval nem csak a plázacicák vannak bajban… Néha az az érzésem, hogy a lényeges dolgoktól az életünk olyan messzire sodródott, hogy már felismerni is nehezünkre esik, hiszen nem is ismerjük fel.

Share Button