Barbelo Blog - egy hétköznapi rózsakeresztes blogja

A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás

A karma mit akar ma?

A karma mit akar ma?

A karma mit akar ma?

Az, hogy a személyes kapcsolatainkban mi a teendőnk, többnyire sorsunktól és életfeladatainktól függő dolog. Azonban nagyon sok kapcsolatunk van az életünkben, barátok, ismerősök, munkatársak, fél-idegenek és vadidegenek.

Ezen kapcsolataink többnyire felemésztik energiáink nagy-részét. Gondoljunk csak a tv-re rádióra a médiából érkező információkra különböző emberekről, helyzetekről, vagy munkatársaink mindennapos problémáira. Igazi energiavámpírok, melyek következtében nem csoda, ha ott ahol valóban van dolgunk, már nem tudunk a megfelelő időben lenni, a megfelelő dolgot cselekedni.

Így bátorkodom most néhány pontban átadni mit is gondolok én erről, azok számára, akik lelkületükben nehezen tudják meghúzni a határokat a mit igen és mit nem között. S mert igyekszenek „jó” emberek” lenni így folyamatosan kizsákmányolják őket.

Szóval, a feladataink a következőkre korlátozhatóak, ha tényleg csak a lényeges célra irányulunk, és valóban igazi keresőként és szellemi emberként szeretnénk élni.Szóval ha szeretnénk távolodni a mindennepok körhintájától.

–         Ne idegeskedj ha valaki rád támad, vagy meg akar sérteni, a kutyára sem haragszol azért mert ugat nem?

–         Fontos, hogy ne fogj pártot senki mellett összetűzésekben, hiszen mindannyian egyforma messze vagyunk az igazságtól. El kell tudnunk fogadni, hogy csak szimplán mindenki másképp hülye.

–         Ne hallgasd meg azt, aki a problémáit és konfliktusait neked akarja ecsetelni. Főleg akkor ne ha semmi közöd hozzá, hiszen csak azt akarja hogy azt az energiát amit ő a konfliktusban elfecsérelt tőled megszerezze. S igen ez igaz a médiára is. Ne ítéld meg azt a sok félelmet keltő dolgot, kezeld semlegesen a rettegésben tartó híreket, de az volna a legjobb ha ki is kapcsolnád a tv-d.

–         Legyél szeretetteljes, barátságos és szolgálatkész mindenkivel szemben, ha konkrét segítséget kérnek tőled, segíts lehetőségeid szerint.

A Lényeg:

Maradj az abszolút konfliktusmentes csendben magaddal kapcsolatban, a világgal és emberiséggel kapcsolatban is.

Igen magaddal is. Ne szapuld magad ha hibázol, ne veregesd a vállad ha sikeres vagy, ezek mind csak a felületes körülmények, és mind elmúlnak legyenek épp jók vagy rosszak.

És ami a legfontosabb, a „humanista jóság” ha valóban hasznára volna az emberiségnek, már régen Paradicsomban élnénk. Valami másra van szükség, ezt a mást meg kell találnod magadban, valami olyasmi mint ahogy a nap fénye, belőled és általad sugárzik, és ami a legfontosabb mindig személytelen, noha néha a személyiséged is használatba veszi. Keresd meg ezt a valamit, sok vallásban sok neve van. De az biztos, hogy ha embernek nevezed magad, ez a számodra is elérhető.

S a szomorú hírem a számodra az, hogy tűnjön bárhogy is, e nélkül semmi lényegesre nem jutsz az életben.

Csakis így csavarhatod ki magad a természettörvény kényszerítő markából, az ok-okozat láncaiból. Így teljesíted egyedül a kapott feladatod. (mert kaptál, még ha ezzel nem is vagy teljesen tisztában, de tudatosan vagy tudattalanul felé botorkálsz már rég óta)

Gondolj mindig arra, hogy bármilyen ragyogó vagy szomorú is épp az életed, el fog múlni…tedd fel minden nap a kérdést, van valami ami múlhatatlanhoz egy lépéssel is közelebb vitt ma engem? Tettem egyáltalán valamit ami méltóvá tenne erre? Így mindig sikerül józan és mindenekelőtt éber maradj, legnagyobb sikereid és kudarcaid ellenére is.

Jó utat és jó véget

WKing

Share Button

One comment

Comments are closed.